Прокуратурата внесе 47 тома с нови доказателства срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви


Прокуратурата внесе 47 тома с нови доказателства срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви
Снимка: бТВ
11 Септември 2018, Вторник


Спецапелативният съд решава дали да върне в ареста сина им Вълчо Арабаджиев

Автор: Десант

Спецапелативният съд решава дали да върне в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви-Вълчо, както и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Те бяха задържани при акция в хотелите на Арабаджиеви и обвинени, че са част от престъпна група, занимавала се с укриване на данъци и пране на пари.

Прокуратурата отбелязва, че укритите данъци са над 6 милиона лева и настоява тримата да бъдат върнати в ареста, заради високата степен на обществена опасност.

В съдебната зала стана ясно, че днес са внесени още 47 тома с нови доказателства.

Прокуратурата настоява, че престъпната група, в която влизат родителите на Вълчо, е работила още от 2013 година и се е занимавала с укриване на данъци. Част от групата се е занимавала с набирането на лица с нисък социален статус. Така на техни имена фиктивно се регистрирали фирми.

Защитата настоява паричната им гаранция от по 20 хиляди лева да отпадне и твърди, че за да бъде реализирана акцията били върнати прокурори от отпуск. Освен това Ветко и Маринела Арабаджиеви били призовани набързо в Пловдив и извикани "за след 5 минути" в София.

Така, формално задочно били обвинени Арабаджиеви, а те нямали нищо общо със съставянето на книги за счетоводство. Части от разследването години били на трупчета. Освен това ако били оставени да се приберат, "балонът щял да гръмне". Но те до няколко дни щели да се върнат, посочиха от защитата.

Предстои съдът да вземе решение.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки