Трима непълнолетни са потрошили центъра за деца с аутизъм в Плевен


Трима непълнолетни са потрошили центъра за деца с аутизъм в Плевен
10 Септември 2018, Понеделник


Председателят на фондация „Стъпка за невидимите деца на България“ Владислава Цолова обаче обяви, че преди погрома организацията е била изнудвана от строителна фирма

Автор: Десант

Трима непълнолетни са установени като извършители на вандалската проява в бившия дом за деца в Плевен, съобщиха от пресцентъра на МВР. Става дума за новия център за деца с аутизъм, имуществото на който беше унищожено на 25 август.

След разследване полицията задържа момчета на 16 и 17 години и момиче на 16, всичките – от Плевен. Те са направили самопризнания и са им повдигнати обвинения. Ще отговарят за унищожаването и повреждането на перални машини, гардероби, шкафчета, маси, столове и врати.

Председателят на фондация „Стъпка за невидимите деца на България“ Владислава Цолова обаче обяви, че преди погрома организацията е била изнудвана от конкретна строителна фирма да ремонтира дарената от общината сграда.

Вече има 15 записани деца в центъра, специалистите за него се обучават, а надеждата на фондацията са с дарения и доброволна помощ обектът да заработи до края на месеца.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки