Родители на протест: Над 8000 деца са извън детските градини и ясли


Родители на протест: Над 8000 деца са извън детските градини и ясли
Снимка: БГНЕС
10 Септември 2018, Понеделник


Протестиращите настояват да бъдат освободени директорът на дирекция „Образование“ Мария Минчева и главният експерт Ирена Николова към Столична община

Автор: Десант

Над 8000 деца са извън детските градини и ясли. Това каза на протест пред Столична община председателят на Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система Васил Николов, предаде БГНЕС. Протестиращите настояват да бъдат освободени директорът на дирекция „Образование“ Мария Минчева и главният експерт Ирена Николова.

„Те не само не контролират случващото се в детските градини и ясли, а те са се превърнали в адвокати на нарушителите. На родителските сигнали отговарят демотивиращо или в друга посока“, отбеляза Николов. От инициативния комитет настояват за ефективен план за построяване на нови ясли, детски градини и училища. Както и прозрачни правила при приема.

Минути след началото на протеста председателят на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие Малина Едрева слезе при протестиращите и ги покани на разговор в общината. Тя изрази учудване от протеста на инициативния комитет.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки