Нови арести в Бургаско: Разбиха поредната наркогрупа


Нови арести в Бургаско: Разбиха поредната наркогрупа
08 Септември 2018, Събота


В рамките на операцията са извършени множество обиски в жилища и ползвани от задържаните леки автомобили

Автор: Янко Георгиев

Наркогрупа беше разбита при спецоперация, проведена на територията на Бургаска област. В хода на полицейските действия са задържани 12 участници в групата. На четирима от тях – на възраст 37г., 39г., 28г. и 22г., са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В рамките на операцията са извършени множество обиски в жилища и ползвани от задържаните леки автомобили. Иззети са около 1 кг различни видове наркотични вещества - канабис, метамфетамин, кокаин, хашиш.

Открити са 48 растения от рода на конопа, 18 от които били отглеждани в специално оборудвано за целта помещение на къща. При претърсванията са иззети още - газово оръжие, ножове и палки, а в дома на лидера на групата е открита и парична сума в размер на 15 490 лв.

По първоначални данни групата е действала от началото на тази година на територията на страната и Бургаска област. Установено е, че участниците са прибягвали до използването на насилствени методи - заплахи и побои, при осъществяване на престъпната си дейност.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава под надзора на Специализираната прокуратура.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки