Англичанинът побойник в Слънчев бряг обвинен за две престъпления


Англичанинът побойник в Слънчев бряг обвинен за две престъпления
08 Септември 2018, Събота


Освен бруталното нападение над инвалид, Дани Джеймс е буйствал в хотела, в който е настанен. Има и потърпевши служители


Районен съд – Несебър взе мярка за неотклонение “Задържане под стража“ спрямо английския гражданин Дани Джеймс, привлечен като обвиняем за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. 

Англичанинът е привлечен като обвиняем за две престъпления, извършени в условията на реална съвкупност, за това, че на 6 септември, около 00,40 часа, в к.к.Слънчев бряг, в комплекс „Виктория Палас", до външен бар на басейн и до рецепцията на хотела, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - буйствал, замервал с обувки служители на хотела, нанесъл удари с юмрук по лицето на Ц. П., както и ритник с крак по десния глезен на К. И.

Дани е обвиняем и за това, че на същата дата и място, в коридор на комплекса, е нанесъл жесток побой на К. Р., без никаква причина за това. 

От приложената справка за съдимост се установява, че обвиняемият не е осъждан. Независимо от това, в своето определение съдът взе предвид „начина и интензитета, както и проявената упоритост при извършването на деянията“.

Съдебната инстанция счете, че е налице реална опасност, ако Дани бъде освободен, да извърши престъпление.

Обвиняемият заяви в съдебното заседание, че по време на случилото се е употребил алкохол. Съдът счете, че е налице и последната предвидена в закона предпоставка за вземане на най-тежката мярка „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия, а именно – наличието на реална опасност същият да се укрие, в случай, че не бъде задържан.

Обвиняемият няма регистриран адрес на територията на страната, на който да бъде призован за предстоящите действия по разследване.

След случилото се, британският гражданин се е спуснал от петия до първия етаж по колоната, счупил е витрината на стая за гости на първия етаж и е влязъл в нея, като впоследствие е бил задържан от органите на реда. 

Районен съд – Несебър взе предвид и обстоятелството, че разследването е в самото начало, предстоят процесуално следствени действия, за което се изисква личното участие на обвиняемия.  Определението на Районен съд – Несебър може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки