И синът на кмета на Карнобат "изгоря" покрай Миньо Стайков


И синът на кмета на Карнобат "изгоря" покрай Миньо Стайков
Борислав Сарафов Снимка: Фокус
05 Септември 2018, Сряда


Наследникът на Георги Димитров също е задържан, стана ясно на брифинга на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов 

Автор: Янко Крумов

Щетата, която е нанесла на държавния бюджет откритата край Карнобат нелегална фабрика за цигари, възлиза над 70 млн. лева. Това каза пред журналисти директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов по време на следствените действия в офиси на „Винпром Карнобат“, „Сис Индустрийс“ и „Топаз Мел“ заради подозрения за укриване на данъци, предаде Радио „Фокус“ – Бургас.

По думите на Сарафов, както в района на Карнобат, така и в София се провеждат претърсвания и изземания на документи и други веществени доказателства.

„Към момента тук са обезпечени и се провеждат претърсвания и изземвания в 12 обекта. Това са както фабриката, така и няколко други предприятия, а също така и свързани с тях дъщерни търговски дружества. Към момента е задържано за 24 часа лицето Миньо Стайков“, каза още Сарафов.

Той добави, че досъдебното производство е образувано за пране на пари, данъчни престъпления и незаконно притежание на акцизни стоки без бандерол, а основният предмет на делото е свързан с разкритата от Специализираната прокуратура нелегална фабрика за производство на цигари.

„Мерки досега не бяха предприети, тъй като нуждите на разследването и на Държавата предполагат да бъдат хванати „едрите риби“ – организаторите и ръководителите на това нелегално производство“, посочи още Сарафов.

Установено е, че работниците във фабриката са доведени от Армения, не са излизали от сградата, но им били осигурени всякакви удобства. Сградата е собственост на сина на кмета на град Карнобат Георги Димитров, обясни прокурорът.

Припомняме, че Миньо Стайков е сред донорите на Първанов и бе включен в листата на БСП, но се самоотказа.

Кметът Георги Димитров е бил председател на Общински съвет на БСП в Карнобат, председател на Общински съвет, член е на Висшия съвет на БСП. На Местните избори през 2007 г. е избран за кмет на община Карнобат от листата на БСП.

В началото на 90-те години развива успешен бизнес в хлебопроизводство и аптекарство.

В първите години на демокрацията Димитров отваря първото кафене в родния град, наречено „Партийно кафене”.

Въпреки всичките превратности и вътрешни войни за надмощие на Позитано 20, той остава верен на БСП до 2015 г.

През 2003 - 2007 г. е председател на Общинския съвет, а от октомври 2007 г. досега е кмет.

В навечерието на третия си мандат като Първановист обявява несъгласие условия, които му поставят новите лидери на БСП, явява се като независим - печели безапелационно на първи тур, но и до ден днешен пази партийния си билет.


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Генииии
05.09.2018 16:24:55
8
5
Ами кмета няма ли да арестувате!!!???
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки