Спецпрокуратурата дава изявление за ареста на алкохолния бос Миньо Стайков


Спецпрокуратурата дава изявление за ареста на алкохолния бос Миньо Стайков
Фамилиите на Миньо Стайков и Ветко Арабаджиев се сродиха покрай сватбата на децата им
05 Септември 2018, Сряда


Брифингът с директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов е пред "Винпром - Карнобат" в с. Венец

Автор: Десант

Всеки момент ще започне извънредният брифинг с директора на Националната следствена служба Борислав Сарафоври по повод ареста на алкохолния бос Миньо Стайков, тъст на фамилията на Ветко Арабаджиев.

Срещата на Сарафов с медиите е пред производствената база на "Винпром - Карнобат" в село Венец. На нея шефът на НСС ще даде допълнителна информация за провеждащите се следствени действия в офиси, находящи се във „Винпром - Карнобат“ ООД, „СИС ИНДУСТРИЙС“ ООД и „ТОПАЗ МЕЛ“ ООД, в рамките на образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.

Припомняме, че Миньо Стайков е задържан за 24 часа, заедно с още 10-тина души. В ареста е и синът на тъста му Ветко Арабаджиев, чиято фамилия също се разследва за укриване на данъци.

Разследването срещу Стайков започва през юли тази година, когато в Карнобат е разкрита нелегална фабрика за производство на тютюн. Разследващите намират връзка между нея и "Винпром Карнобат". Така се стига до днешните обиски. 

"Фабриката за тютюн беше с изключително модерно оборудване. Може би най-доброто, намирано до момента в България. Печалбата й е била по 1,5 милиона лева на черно седмично", поясни Иван Гешев, заместник-главен прокурор.

Това не е първата акция срещу Стайков и свързани с него хора. Преди години неговият син беше задържан по подозрения за извършване на данъчни престъпления. Това се случи в рамките на така наречената спецоперация "Захарно петле", която беше свързана със "Захарни заводи".


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
бандити
05.09.2018 13:20:10
0
0
бандити. поставени лица и фирми. толкова години. все едно й също се върти. никакви отчети, никакви права, закони и т.н. излагации.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки