В Стара Загора отбелязаха 20 години от създаването на Втора Тунджанска механизирана бригада


В Стара Загора отбелязаха 20 години от създаването на Втора Тунджанска механизирана бригада
Снимки: Областна управа - Стара Загора
04 Септември 2018, Вторник


„Вие сте нашата надежда и гаранция за сигурността и мира в България" - написа в поздравлението си областният управител на Стара Загора Гергана Микова

Автор: Десант

Тази година на 4 септември се отбелязват 20 години от създаването на Втора Тунджанска механизирана бригада. Тържество по този повод се състоя на Античен форум в Стара Загора.

Сред официалните гости бяха старозагорският областен управител Гергана Микова, бригаден генерал Васил Лазаров - съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност, началник на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, бр. генерал Радостин Илиев, генерал-майор Груди Ангелов - началник на ВА „Г. С. Раковски”, бригаден генерал Пламен Йорданов – командир на  61-ва Стрямска механизирана бригада град Карлово и голяма част от ръководния състав на Втора Тунджанска механизирана бригада от 1998 година до момента.

Празника уважиха и зам.-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, Старозагорският митрополит Киприан, който отслужи литургия за здраве, ректорът на Тракийски университет проф. Иван Въшин,  офицери, войници и цивилни от състава на бригадата, запасни офицери, граждани.
Г-жа Микова отправи поздравителен адрес до командира на Втора механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов и целия състав.

„Чест и удоволствие е за мен да Ви поздравя с 20-ата годишнина от създаването на Втора механизирана бригада! С дълбоко уважение отбелязвам Вашата смелост и себеотдаденост на великата кауза да служиш на родината си! Вие ежедневно ни доказвате, че можете да постигате целите си, като работите с чест, достойнство и висок професионализъм! Гордея се с Вашия патриотизъм, със силната Ви воля, с Вашия стоицизъм и несломим дух! Вие сте нашата надежда и гаранция за сигурността и мира в България! По случай Вашия достоен юбилей приемете моите най-искрени и топли пожелания за здраве, лично щастие и благоденствие към Вас, г-н генерал, и към целия състав на бригадата!“, написа в обръщението си към командира, военните и цивилните от военното формирование областният управител Гергана Микова.  



С почетен плакет на Областния управител бе удостоен генерал Кузмов, командир на Втора механизирана бригада. В заповедта е посочено, че ген. Кузмов,  следва да бъде удостоен с почетен плакет на Областния управител на Област Стара Загора, във връзка с 20-годишнината от създаването на Втора механизирана бригада и за показаните отлични резултати на Бригадата за времето, през което е командир на военното формирование, както и за оказваното многократно съдействие на военнослужещите за справяне с аварийни и бедствени ситуации на територията на областта.

Празникът за юбилея на бригадата продължи в Драматичния театър в Стара Загора. За своите гости домакините бяха подготвили концертна програма, включваща изпълнения на танцови състави и на военен духов оркестър на Втора механизирана бригада.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки