Бургаският областен управител прати казуса „Силистар“ в съда


Бургаският областен управител прати казуса „Силистар“ в съда
Снимка: News.bg
04 Септември 2018, Вторник


Разрешението за изработване на проект на план за застрояването на местността е дадено без да са спазени законовите процедури, категорични са юристите на областната администрация

Автор: Десант

Решението на Общински съвет Царево по казуса „Силистар“ отива в съда като незаконосъобразно, съобщиха от Бургаската областна управа.

След разпореждане на премиера Бойко Борисов и след като се запозна със становищата на МРРБ, РИОСВ-Бургас и Окръжна прокуратура- Бургас и в изпълнение на законовите си правомощия областният управител Вълчо Чолаков оспори решението като незаконосъобразно.

Ден след като Протоколът от заседанието е постъпил в Областна администрация-Бургас юристите са извършили проверка на всички обстоятелства. Разрешението за изработване на проект на план за застрояване за поземлен имот в местността „Силистар“ е дадено без да са спазени законовите процедури, категорични са те. 

В конкретния случай имотът попада в границите на природен парк „Странджа“. При това обстоятелство е било необходимото проектът за устройствен план да бъде съгласуван с Министерство на околната среда и водите. Липсата на такова становище представлява съществено нарушение на Закона за устройство на територията (ЗУТ).

В заповедта си областният управител дава и допълнителни аргументи за незаконосъобразност. За да се осигури необходимата инфраструктура за безплатен достъп до разположения в близост морски плаж, е необходимо изработването на парцеларен план за неурбазинизараните територии или регулационен план в урбанизирана такава. В случая решението на Общински съвет Царево е за изработване на подробен устройствен план - план за застрояване за частен имот.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки