Заради състезанието „Шипка – Дамасцена 2018“ ограничават движението през Шипченския проход


Заради състезанието „Шипка – Дамасцена 2018“ ограничават движението през Шипченския проход
Снимки: hillclimbshipka.com
04 Септември 2018, Вторник


Вижте откъде ще бъде пренасочван трафика

Автор: Десант

На 22 септември (събота) от 9:30 ч. до 19:30 ч. и на 23 септември (неделя) от 7:30 ч. до 17:30 ч. движението през Шипченския проход (път I-5 Габрово - Шипка в участъка от 155-ти до 183-ти км) ще бъде ограничено. Спирането на трафика е за провеждането на автомобилното планинско състезание „Шипка – Дамасцена 2018“, съобщават от АПИ.

По време на състезанието трафикът ще бъде пренасочен през Прохода на Републиката - път II-55, по следните обходни марщрути:

За пътуващите от Габрово към Казанлък МПС ще се насочват към Прохода на Републиката от кръстовището с път III-552 Трявна - Белица - Вонеща вода до път II-55 Проход на Републиката и след това по подбалканкия път I-6 до Казанлък и обратно;

За пътуващите от Велико Търново към Казанлък трафикът ще се отклонява при разклона за град Дебелец по път II-55 Прохода на Републиката и след това по път I-6 до Казанлък;

За пътуващите от Стара Загора до Велико Търново движението ще се отклонява на пътен възел „Мъглиж“ на подбалканския път I-6 в посока път II-55 Проход на Републиката - Велико Търново.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват поставената сигнализация и указанията на „Пътна полиция“.

Движението на моторните превозни средства по път I-5 (E85) ще бъде възстановено след 19:30 ч. на 22 септември и след 17:30 ч. на 23 септември т. г.



Припомняме, че планинското изкачване „Шипка Дамасцена 2018", трябваше да се състои на 21-22 юли и да е 5-и кръг от националния шампионат. Провеждането му обаче тогава бе отложено, тъй като от Агенция „Пътна инфраструктура" не дадоха съгласието си заради пропадане на пътната настилка следствие на силните дъждове и създалите се в резултат на това опасни условия по трасето.

Първото автомобилно високопланинско състезание „Шипка” се провежда през 1979 г. в памет на героите, дали живота си за Родината на легендарния връх. Затова от създаването му трасето му върви по първокласен път І-5 в участъка между град Шипка и връх Шипка.

Някои от големите предимства на трасето са осемметровата ширина на асфалта и отличната конфигурация, даваща големи възможности на състезатели и автомобили да покажат майсторство и сила, което създава много емоционални преживявания на публиката. В центъра на България, на 15 км от южната страна на Стара планина се намира Казанлък, с богата инфраструктура, а от север е град Габрово, който е само на 30 км от финала на състезанието, уточняват организаторите.




В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки