Гнездо на стършели промени маршрута на Похода на мълчанието


Гнездо на стършели промени маршрута на Похода на мълчанието
Снимки: kazanlak.com
03 Септември 2018, Понеделник


Вместо до Мегалита в Бузовград, участниците в него осъществиха първото организирано посещение на крепостта и селището на Бузово кале

Автор: Десант

Десетките желаещи да се включат в организирания като част от Тракийските празници Поход на мълчанието до Мегалита в Бузовград в крайна сметка станаха по неволя участници в първото организирано посещение на крепостта и селището на Бузово кале, след официалното приключване на проучванията за този сезон. Така те имаха щастливия шанс първи да съзрат новопроучената  ранносредновековна църква и т.нар. Розова църква. 

По думите на директора на ИМ “Искра“ в Казанлък Момчил Маринов промяната се наложила заради... гнездо на стършели в близост до Мегалита. Малко преди определения начален час на похода един човек бил ухапан от тях и бил откаран в Спешния център.

Инцидентът  отложи възстановката на тракийския ритуал, предвиден за изпълнение от Казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“ на поляната пред самия Мегалит, макар все пак той да се състоя на друг фон. А участниците в обиколката получиха своите сертификати за посвещаване в тайнството на древните траки край затворената в момента, но открита и проучена през 2013 г. тракийска гробница.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки