Ето ги "изпраните" пачки с милионите евро на Ветко Арабаджиев и фамилия


Ето ги "изпраните" пачки с милионите евро на Ветко Арабаджиев и фамилия
Снимки: МВР
01 Септември 2018, Събота


Бизнесменът бе задържан за 72 часа, а родителите му са обявени за общодържавно издирване

Автор: Десант

От Специализираната прокуратура разпространиха снимки и видео по досъдебното производство и операцията срещу сина на Ветко Арабаджиев и компания за данъчни престъпления и пране на пари, проведена на 31 август.

Общо 10 милиона в лева и евро в брой са намерени при спецакцията, проведена в петък в хотели в София и Пловдив. Парите са иззети след претърсвания на домове и хотелите "Маринела" в столицата и "Марица" в града под тепетата. Конфискувани са и луксозни автомобили.

Както е известно, към наказателна отговорност са привлечени 6 лица, 5 от тях за участие в организирана престъпна група, а шестото е с обвинение за пране на пари.

Това каза на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура прокурор Иван Гешев за вчерашната акция в двата хотела, стопанисвани от Арабаджиеви.

Вълчо Арабаджиев е обвинен в "пране на пари". Той е задържан за 72 часа. Баща му Ветко Арабаджиев и майка му Маринела са обявени за общодържавно издирване, по европейската заповед за Шенгенската система и Интерпол. Има данни, че те са в момента във Франция.

В хода на процесуално-следствените действия са иззети значителни суми и са събрани са доказателства за пране на пари.



Фирми на обвинените са издавали фактури и за дружества, които санират сгради по договори за обществени поръчки. Направление в разследването е и че фирмите са се занимавали със саниране. Това каза на брифинг зам.-ръководителят на Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов за вчерашните акции в хотели в Пловдив и София на фамилия Арабаджиеви.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Cin cin
02.09.2018 14:51:49
1
0
...като официализираш крадените пари..., политическото лоби твое падне.., и започнат да те щавят като кокошка

Наздраве
1
Cin cin
02.09.2018 14:49:32
1
1
Ако си къташе парите в чужди банки и не слушаше простата си жена, която трябваше да се съревновава с Мая Илиева и Дарина Павлова...
Но дай да сме първи на село и в София и в България..:-), дай да ни видят всички.! Затова сега ще те скопят , а на нея може и сексуални удоволствия да й доставят! Лошото е, че жена ти е тъпа като галош и нагла, хубавото е, че гласовете надделяха именно заради нея... и ще ти и ви стопят сегментите. Планът това да се случи и да се повлияе на теб чрез жена ти беше предварително обсъден и създаден, реализиран от най- близките ви хора , знаейки, че Маринела ще те принуди да се направиш на палячо!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки