Скари на колела и конкурс за транжиране представя Празникът на месото в Ахтопол


Скари на колела и конкурс за транжиране представя Празникът на месото в Ахтопол
Снимка: Архив БНТ
31 Август 2018, Петък


Това е второто издание на първото по рода си у нас подобно събитие

Автор: Десант

Празник на българското месо започва днес в Ахтопол. Събитието ще се проведе в парка пред ресторант „Генезис“ до 2 септември и ще събере на едно място производители, месари, грил майстори и почитатели на хубавата храна. Идеята на инициативата е българската публика да опознае и оцени високите качества на родните продукти.

Един от гвоздеите в програмата на Празника на месото в Ахтопол е конкурсът по транжиране на месо, който има за цел да открои майсторите в тази дисциплина. Надпреварата е както отборна, така и индивидуална, а победителите ще получат парични награди. За втория ден от празника също е предвиден конкурс в няколко тура – транжиране, естетически вид, стил и презентация на агнешко и телешко месо. Победителите ще бъдат обявени във финалния ден на събитието – 2 септември.

Специални гости ще бъдат участиците в българския национален отбор по транжиране, които представиха страната ни и заеха почетно място по време на тазгодишното издание на World Butchers Challenge. Сред присъстващите ще бъде и Лестър Манли, собственик на една от водещите фирми за производство и търговия с мобилни скари.

Освен с дегустации и пиршества, Празникът на месото в Ахтопол ще представи още изложба и демонстрации на скари и барбекюта на колела, богата фоклорна и музикална програма, танци и забавления.

За доброто настроение на публиката ще се погрижи фолклорна формация от село Дивля, а в събота от 22 часа ще се проведат и нестинарски игри.

Това е второто издание на първото по рода си подобно събитие. То се организира от свинекомплекс Голямо Враново – Инвест АД, и фондация „Култура на виното“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки