Септември ще е обичайно променлив, не се очакват изненади


Септември ще е обичайно променлив, не се очакват изненади
30 Август 2018, Четвъртък


Температурите ще са около нормата, валежите ще са съвсем малко повече от месечната норма

Автор: Десант

И жега, и студ ни очакват през септември, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Най-високите температури през септември у нас ще бъдат между 28 и 33 градуса, а най-ниските - между 3 и 8 градуса, съобщи за БТА синоптикът Красимир Стоев.

По думите му през септември се очаква средните месечни температури да бъдат около нормата, която за равнините е между 18 и 21 градуса, за високите полета - между 15 и 17 градуса, а за планините - между 3 и 8 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за равнините е между 30 и 50 литра на квадратен метър, а за планинските райони - от 50 до 80 литра на квадратен метър.

Месецът ще започне с предимно слънчево време и с максимални температури между 28 и 33 градуса. Промяна ще настъпи към 4 септември и през втората половина от десетдневието времето ще бъде променливо. Ще има и превалявания, придружени с гръмотевици. Температурите постепенно ще се понижат и ще са близки до обичайните за периода.

През повечето дни и от второто десетдневие се очаква променливо време, с температури около нормата. Превалявания ще има около 11, 15 и към 18 септември. През последните дни от десетдневието температурите ще се понижат и при изясняване в края на периода по високите полета се очакват и първите слани.

През третото десетдневие на месеца температурите ще бъдат близки и по-ниски от обичайните. Вероятност за бури и валежи има около 22, 25 септември и в края на месеца.

Есенното равноденствие, когато ще започне астрономическата есен, ще е на 23 септември в 4 часа и 54 минути, информира Красимир Стоев.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки