Митничари иззеха от мазето на бургазлия половин тон алкохол


Митничари иззеха от мазето на бургазлия половин тон алкохол
30 Август 2018, Четвъртък


Митническите служители установяват, че физическо лице продава наливен алкохол като в момента на проверката у него са открити 156 литра етилов алкохол, без документи за платен акциз

Автор: Янко Крумов

501 литра нелегален етилов алкохол задържа екип на митническа мобилна група и служители на Митница Столична. Алкохолът е открит при проверка на физическо лице на неохраняем паркинг в района на Бургас и в частен имот.

Двете проверки са извършени на 28 август, в рамките на засиления контрол срещу нерегламентирано съхранение и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието.

Митническите служители установяват, че физическо лице продава наливен алкохол като в момента на проверката у него са открити 156 литра етилов алкохол, без документи за платен акциз.

В хода на контролните действия е последвала проверка в частен имот - къща с дворно място, собственост на друго физическо лице. Там митническите служители откриват в приземно помещение на жилищната сграда шест пластмасови бидона, съдържащи различни количества жълтеникава течност с мирис на алкохол.

Измереното общо количество в бидоните е 345 литра. За алкохола не са представени документи, удостоверяващи плащането на акциз по Закона за акцизите и данъчните складове.

Взети са проби за лабораторен анализ и определяне на вида на задържаните общо 501 литра продукти. След изготвяне на лабораторните експертизи предстои бъдат образувани административнонаказателни производства.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки