Пръскат чемширите в Монтана срещу унищожаващия ги молец


Пръскат чемширите в Монтана срещу унищожаващия ги молец
29 Август 2018, Сряда


единственото българско вечнозелено растение, е на изчезване заради започналите през 2015 г. нападения над него на „внесения" от далечен Китай вредител

Автор: Десант

Тази седмица в Монтана се извършва пръскане на поразените от американска пеперуда чемшири в парковете на Монтана. Според специалистите само една обработка няма да е достатъчна. След седмица тя ще бъде повторена, което ще струва на общината  общо около 1800 лв.

Експертите по озеленяване в местната администрация са убедени, че дори и изсъхнали, растенията  могат да бъдат спасени заради здравата им корени, но за да се случи това трябва да бъдат унищожени вредителите.



Чемширът, който е единственото българско вечнозелено растение, е на изчезване заради започналите през 2015 г. нападения над него на „внесения" от далечен Китай чемширов молец. 

​Ларвите на вредителя изяждат листата на растенията и могат да ги унищожат напълно. Възрастното насекомо е красива пеперуда с размах на крилете около 4 сантиметра. Белите   крилца са с преливащи към кафяво в краищата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки