Буря събори 6 стълба с високо напрежение във водите на язовир „Розов кладенец“


Буря събори 6 стълба с високо напрежение във водите на язовир „Розов кладенец“
Снимка: Bulgaria ON AIR
28 Август 2018, Вторник


Вижте подробности за бедствието в района на Гълъбово

Автор: Десант

Силна буря и градушка, придружена с гръмотевици нанесоха сериозни щети в Гълъбово. Наводнени са две къщи, поразени са и четири електропровода, информира Bulgaria ON AIR.

Силният вятър събори шест стълба с високо напрежение във водите на язовир „Розов кладенец“. 

Аварирането на електропроводите е довело до временно преустановяване на част от преноса на произведената електроенергия от ТЕЦ „Брикeл“.

Екипи от Стара Загора, Пловдив и Хасково работят за отстраняване на щетите.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Приятел на България
29.08.2018 06:05:03
1
0
Благодарение на решенията на българските царе Бълария се увеличава с около 6500 кв. км. (Пиринска "Македония", тоест Благоевградско) и загубва само Западните Покрайнини (около 1500 км2).
Българската википедиа пише че площта на България през 1908 г. била 95 223 км² (тогава Западните Покрайнини бяха част от нея) а сега е около 111 000 км2, тоест освен Благоевградско изглежда че и дргуи територии бяха прибавени между 1908 и 1946 когато руснаците (съветските руснаци) и техните български слуги провъзгласяват републиката.
Така че, отношението към царското семейство показва голяма непризнателност.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BD%D1%8F%D0%B6%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

Сръбските претенции към БЮРМ продължават:
Град "Скоплье": град цара Душана и Бранислава Нушича!!!
Това са официални претенции понеже идват от директора на канцеларията за Косово (!!!) (не знам що имат общо Косово с БЮРМ), официално лице на Сърбия (няма значение че самото Косово вече не сръбска територия) и са излъчени от държавната сръбска телевизия.
Време е България да следи примера на Словения и да си вземе Западните Покрайнини от Сърбия защото очевидно е че тази страна ще продължи да направи всичко възможно БЮРМ да не се върне към своята българщина. България има право на вето към членството на Сърбия в ЕС.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3018254/djuric-srbi-u-makedoniji-kao-spona-izmedju-dve-drzave.html
Makedonija: ime, istorija, NATO
https://www.youtube.com/watch?v=S1oLqJvW6Zw
Западните покрайнини бяха дадени на Сърбия от победителите в Първата Световна Война поради оплакването на сърбите че българите бяжа ги атакували и през 1913 и през 1915 г., а и през 1885 г., за да имат те стратегическа граница и буфер за отбрана при евентуалното ново българско нападение. Понастоящем няма такава възможност България да нападне Сърбия, така че няма повече основания/аргументи Западните Покрайнини да не бъдат върнати на България.

http://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG/S_Christov_Pirot_i_negovoto_naselenie.pdf
С. Христов: Пиротския окръг и неговото население, Сборник за народни умотворения, наука и книжнина, кинга 11, стр. 311, София, 1894:
"Ами до вчера не викаха ли самите сърби на алексинчаните "църно бугарче", с което им припомняха, че живеят в района на Бугар Морава?"
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки