Организират акция за почистване на плажовете на юг от Синеморец


Организират акция за почистване на плажовете на юг от Синеморец
Снимка: Фейсбук
28 Август 2018, Вторник


Вижте подробностите

Автор: Десант

Доброволческа акция за почистване на труднодостъпните плажове на юг от Синеморец организира на 15 септември екологичното сдружение „Зелена Странджа" съвместно с кметствата в Ахтопол и Синеморец.

Крайната цел на акцията е дивият плаж „Листи", който скоро не е почистван и количеството на отпадъците, изхвърлени обратно от морето на брега, е голямо.

Сборният пункт е на плаж „Бутамята" в Синеморец в 10,30 ч., като от там доброволците ще поемат пеша на юг. По пътя си те ще чистят пътеките и заливчетата, а събраните в чували боклуци ще натоварят на камион, който ще ги изчаква там, където е възможно да паркира. Камионът и извозването на отпадъците до депото са осигурени от кметството в Ахтопол.

Общо включилите се в инициативата ще изминат пеша 7-8 км. За хората, които нямат собствен транспорт, ще бъде осигурен автобус от Бургас и обратно срещу 10 лв. на човек.

Организаторите ще осигурят чували и ръкавици. Те предупреждават доброволците, които ще вземат участие в акцията, да са с удобни обувки, да си носят вода и храна за през деня и дъждобран - ако е нужно. И да не забравят личните си документи, тъй като почистването ще се извършва в граничен район. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки