Акциите на „Трейс" се сринаха, жандармерия влезе в офиса на компанията


Акциите на „Трейс" се сринаха, жандармерия влезе в офиса на компанията
Снимка: Новини 24/7
27 Август 2018, Понеделник


Изненадващо, член на Надзорния съвет на холдинга, ремонтирал пътя край Своге, се оказа... писателят Антон Дончев 

Автор: Десант

След трагичния инцидент край Своге, при който загинаха 17 души, а 21 са ранени, четирима от които все още са в критично състояние, цената на акциите на „Трейс Груп Холд" АД започнаха да падат.

Холдингът е сред основните изпълнители на ремонта на пътния участък. Той е изгубил 20,88 процента от стойността на акциите си от началото на годината. 

Една от посоките, в които върви разследването на прокуратурата, е за некачествена износваща настилка (най-горният слой асфалт), която не дава добро сцепление. Вследствие на това автомобилите губят контрол. Сигнали са подавани пет пъти до компанията изпълнител, но тя не е извършила ремонт.

От „Трейс Груп Холд", водещ партньор в обединението ДЗЗД „Трейс Своге", което изпълнява ремонта, разпратиха съобщение, в което твърдят, че „цялостната рехабилитация на пътя е извършена съгласно проекта и Техническата спецификация".

Днес в сградата в на „Трейс груп”Днес в сградата на пътния холдинг влязоха полицаи и следователи, които разследват жестоката катастрофа край Своге.

„Трейс Груп Холд" е сред най-големите изпълнители на обществени поръчки в областта на пътната инфраструктура у нас. Компанията е спечелила 108 поръчки за почти един милиард лева. Отделно нейните дъщерни дружества също са изпълнявали множество проекти.

„Трейс" участва в строителството на софийското метро, както и редица важни пътни артерии в столицата като бул. "Цариградско шосе", ул. "Монтевидео", бул. "Витоша", на АМ "Хемус" и "Тракия", на обходните пътища на Враца и Монтана и редица други.

Междувременно offnews.bg разкри, че член на Надзорния съвет на компанията е... писателят Антон Дончев. 

Тази структура не участва в оперативното управление на дружеството, но сред задълженията й е да определя организационно-управленската структура, правилата за дейността на персонала, вътрешните правила за определяне на работната заплата на служителите на дружеството, вкл. допълнително възнаграждение за своите членове; да проверява ежегодно Годишен финансов отчет, Годишния доклад за дейността на дружеството и т.н.



Що ще авторът на „Време разделно", в един от ръководните органи на пътностроителната компания, е въпрос с повишена трудност, тъй като от биографията му се знае, че е с юридическо образование.

Преминаването от едностепенна към двустепенна система на управление дружеството предприема в началото на миналата година. Дотогава академикът пак е член на ръководството на компанията, което до 2017 г. се осъществява от Съвет на директорите.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Грозно
28.08.2018 14:17:59
0
0
Този академик на достолепна възраст с каква експертиза е бил полезен на фирмата?
Както и да се опитва да се оправдае, той е синоним на алчност и липса на всякакъв морал.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки