След близо 20-дневна сага сайтът на Търговския регистър най-после тръгна


След близо 20-дневна сага  сайтът на Търговския регистър най-после тръгна
27 Август 2018, Понеделник


До края на днешния ден всички негови функционалности ще бъдат напълно възстановени

Автор: Десант

След като 19 дни имаше проблем със сайта на Търговския регистър, най-сетне днес, 27 август, работата му е възстановена, похвалиха се от Агенцията по вписванията. 

Регистърът се срина на 9 август и досега беше невъзможна регистрацията на нови фирми, както и промяната във вече регистрираните компании.

Първоначално се очакваше системата да бъде възстановена още в първите 8 часа след сриването й, но сайтът остана недостъпен и в следващите дни. На 15 август бе съобщено, че причина за проблемите са 4 дефектирали диска с информация с обща памет 25 терабайта, която трябвало да се възстанови от резервните копия.

Тогава изпълнителният директор на агенцията Зорница Даскалова обяви, че регистърът ще бъде възстановен през следващата седмица, но и това не стана, а тя подаде оставка. Сайтът продължи да функционира само частично.

Така, след близо 20-дневна сага, всички свързани с регистъра услуги вече са възможни на място в Агенция по вписванията и нейните регионални структури, а от 16 часа всички функционалности на регистъра, възможни чрез достъп до интернет, също ще бъдат възстановени.

Министърът на правосъдието сезира прокуратурата, ДАНС и МВР, но от тези институции все още няма официална информация както са разкрили по случая.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки