Понеделник е ден на национален траур в памет на жертвите от катастрофата при Своге


Понеделник е ден на национален траур в памет на жертвите от катастрофата при Своге
25 Август 2018, Събота


При тежкия трагичен инцидент загинаха 16 души, а други 27 от пътниците са с тежки наранявания

Автор: Десант

27 август, понеделник, ще бъде ден на национален траур в памет на жертвите от жестоката катастрофа край Своге. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.

При тежкия трагичен инцидент загинаха 16 души, а други 27 от пътниците са с тежки наранявания. 15 от намерилите смъртта си на пътя са от Световрачене. Те са се прибирали от екскурзия от манастира Седемте престола. 

По първоначална информация в условията на силна буря, придружена с обилен валеж и намалена видимост, автобусът е излязъл извън пътното платно, преобърнал се е и е паднал на площадка под нивото на пътя. Преди това превозното средство се е ударило и в няколко коли.

Всички загинали, с изключение на едно момче, са пенсионери. 

Неправителствената организация Институт за пътна безопасност е предупредила за дефекти по рехабилитирания през 2016 г. път през Искърското дефиле, съобщава „Дневник” по повод трагичния инцидент.  Сдружението е получило информация от Агенция „Пътна инфраструктура", според която комисии са огледали пътя и са установили и описали гаранционни дефекти.

"Изказваме най-искренни съболезнования на близките на загиналите в тежката автобусна катастрофа край гр.Своге.Молим Бог да прости и упокои загиналите! Само час и половина преди това бяха наши гости!" - написаха във фейсбук страницата си братята от манастира "Седемте престола".



В категории: Новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Приятел на България
27.08.2018 06:27:31
0
0
Сръбските претенции към БЮРМ продължават:
Град "Скоплье": град цара Душана и Бранислава Нушича!!!
Това са официални претенции понеже идват от директора на канцеларията за Косово (!!!) (не знам що имат общо Косово с БЮРМ), официално лице на Сърбия (няма значение че самото Косово вече не сръбска територия) и са излъчени от държавната сръбска телевизия.
Време е България да следи примера на Словения и да си вземе Западните Покрайнини от Сърбия защото очевидно е че тази страна ще продължи да направи всичко възможно БЮРМ да не се върне към своята българщина. България има право на вето към членството на Сърбия в ЕС.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3018254/djuric-srbi-u-makedoniji-kao-spona-izmedju-dve-drzave.html

Makedonija: ime, istorija, NATO
https://www.youtube.com/watch?v=S1oLqJvW6Zw

Западните покрайнини бяха дадени на Сърбия от победителите в Първата Световна Война поради оплакването на сърбите че българите бяжа ги атакували и през 1913 и през 1915 г., а и през 1885 г., за да имат те стратегическа граница и буфер за отбрана при евентуалното ново българско нападение. Понастоящем няма такава възможност България да нападне Сърбия, така че няма повече основания/аргументи Западните Покрайнини да не бъдат върнати на България.
2
Приятел на България
27.08.2018 05:26:30
0
0
Archbishop Jovan VI of Ohrid - "Tsar Samuil was Bulgarian"

https://www.youtube.com/watch?v=73MEQAIWDvE

Македонците сe БУГАРИ

https://www.youtube.com/watch?v=vYm9Gvtbgrw
1
Приятел на България
26.08.2018 15:03:58
0
0
БНТ заедно с български академици по история от БАН да предложат на "Македонската" Национална Телевизия и на "М"АНУ дебати по история които да се проведат "на живо" и излъчват същевременно по и двете национални телевизии в "прайм тайм", в най-гледаното време като изпълнение на духа на договора за приятелство. Защо не заседанията на комисиите по (обща) история да се превърнат в телевизионни дебати по и двете националните телевизии?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки