Кметът на Перущица Ради Минчев ощетил общината с над 222 000 лв.


Кметът на Перущица Ради Минчев ощетил общината с над 222 000 лв.
23 Август 2018, Четвъртък


Той е обвинен в длъжностни престъпления, извършени в периода 2014-2016 година - присвояване на чужди средства, документни престъпления и сключване на неизгодни за общината сделки

Автор: Десант

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт спрямо кмета на Перущица - Ради Минчев.

Той е обвинен в длъжностни престъпления, извършени в периода 2014-2016 година - присвояване на чужди средства, документни престъпления и сключване на неизгодни за общината сделки, като щетите са обобщени за над 222 000 лв. и се квалифицират като значителни, съобщи прокуратурата.

Заедно с кмета на Перущица, обвинения получават и Илияна Павлова и Павлин Статев като помагачи.

Кметът на Перущица беше задържан заедно с още няколко негови колеги през септември 2016 година и беше обвинен в корупция и злоупотреба със служебното си положение. Впоследствие беше пуснат под гаранция и се върна на работа.

По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи, иззети веществени доказателства и др., посочват от прокуратурата.

Сред доказателствата са и фалшиви официални и частни документи, което само по себе си е престъпление. Документите удостоверяват извършване на плащане по договори между община Перущица и фирми - за изграждане на сгради, откриване на строителна площадка.

Иззети са и протоколи за извършена дейност, констативни актове, актове за строително- монтажни работи, доклади, пълномощни и фактури.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки