Митничари откриха контрабандни цигари в тайници на два камиона


Митничари откриха контрабандни цигари в тайници на два камиона
21 Август 2018, Вторник


Товарните автомобили са задържани на влизане в България от Турция

Автор: Десант

Екипи на митнически мобилни групи откриха 470 кутии /9400 къса/ контрабандни цигари в тайници на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция. Цигарите са иззети при две отделни проверки на Митнически пункт Лесово.

На 19 август, около 17,00 ч., на трасе „Входящи товарни автомобили" на МП Лесово е пристигнал товарен автомобил с румънски регистрационен номер, управляван от румънски гражданин.

Превозното средство е селектирано за проверка от екип на митническа мобилна група.

При проверката с рентгенова апаратура и последвалия физически контрол, митническите служители откриват в тавана на шофьорската кабина укрити 230 кутии цигари без акцизен бандерол, от които 130 кутии с марка „Pall Mall" и 100 кутии с марка „ Assos"- всички с надписи "FOR DUTY FREE SALE".

Други 240 кутии контрабандни цигари са открити в пригоден като тайник метален резервоар за въздух в товарен автомобил с турски регистрационен номер. Камионът, управляван от турски гражданин, е пътувал от Турция за Полша през България и е пристигнал на МП Лесово на 11 август.

Екип на митническа мобилна група установява при оглед на влекача и полуремаркето, че един от металните резервоари за въздух е преправян и може да се отваря чрез допълнително изработена резба.

От металния резервоар - тайник, са иззети 240 кутии цигари без акцизен бандерол, от които 220 с марка „LM" и 20 кутии „Parliament", също с надписи "FOR DUTY FREE SALE".

Срещу двамата водачи, румънски и турски гражданин, са съставени актове за установените митнически нарушения.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Supermag
27.10.2018 14:19:54
0
0
Всеки ден започнаха да откриват контрабанда!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки