Прокуратурата започва разследване по случая с починалата родилка в Сливен


Прокуратурата започва разследване по случая с починалата родилка в Сливен
Снимка: бТВ
19 Август 2018, Неделя


Близките на жената обвиниха лекарите, че са използвали варварски методи по време на раждането, като натискане с лакти и удари. С увреждания е и бебето

Автор: Десант

Етичната комисия на Българския лекарски съюз се самосезира по случая с починалата родилка в сливенската болница. В понеделник и прокуратурата започва да разследва трагичния инцидент. Близките на жената обвиниха лекарите, че са използвали варварски методи по време на раждането, като натискане с лакти и удари. С увреждания е и бебето.

Момиченцето Мария все още е в неонатология. За щастие няма опасност за живота й. В резултат на естественото раждане детето е с пареза на едната ръчичка и с отоци и синини по главата.

Лекарите все още не могат да кажат дали ръката ще успее да се раздвижи, или ще остане така. Днес от болницата отказаха да коментират защо и как се е стигнало до трагедията с майката.

Ренета е приета в болницата в Сливен на 15 август през нощта. Бременността й протичала нормално, твърди семейството й. Раждането обаче е тежко - продължава повече от шест часа. В петък родилката е преместена в реанимация, а малко по-късно съобщават на близките й, че е починала.

Ренета споделя с приятелка, че лекарите са обсъждали вариант за секцио, но не са го направили.

Близките ще поискат аутопсията на дъщеря им да бъде извършена от съдебен лекар извън Сливен, тъй като се опасяват, че случаят ще бъде потулен. Семейството ще съди и медицинския екип, приел раждането.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки