Съвместна акция на МВР и НАП откри сериозни нарушения с шофьорски курсове в Пловдив


Съвместна акция на МВР и НАП откри сериозни нарушения с шофьорски курсове в Пловдив
Снимка: Пресцентър на МВР
17 Август 2018, Петък


Установено е, че паричните преводи от курсистите към един от учебните центрове се извършват предимно на ръка, в друга школа пък има разминавания в реализираните и декларираните обороти

Автор: Десант

Служители на Икономическа полиция в Главната дирекция „Национална полиция“, колегите им от ОДМВР-Пловдив, служители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и на НАП-Пловдив са извършили съвместна проверка в три центъра за обучение на водачи на МПС в Града под тепетата, стопанисвани от две юридически лица.

В хода на инспекцията на адрес, собственост на юридическото лице, стопанисващо две от школите за шофьорски курсове, е установено, че паричните преводи от курсистите към учебния център се извършват предимно на ръка, като се издават квитанции от друга автошкола.

След снети подробни обяснения и извършена проверка от страна на НАП е взето решение въпросният учебен център да бъде затворен до отстраняване на пропуските.

При проверка на дружеството във втори обект са установени несъответствия в касовата наличност, големи разминавания в реализираните обороти и оборотите, декларирани пред НАП в месечните Счетоводни декларации и годишните данъчни декларации. Констатирани са и други нередности по линия на ИА „АА“, за които предстои налагане на актове.

От пресцентъра на МВР информират, че работата по случая продължава. В рамките на действията ще се  изясняват всички обстоятелства, свързани с отчетността на проверяваните обекти. 

Съвместните проверки ще продължат в цялата страна.

Досега Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ е състави.а 11 акта на три пловдивски автошколи.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки