Валери Симеонов: С триумфална победа за държавата приключи сагата „Какаов плаж“ и „Хедон“!


Валери Симеонов: С триумфална победа за държавата приключи сагата „Какаов плаж“ и „Хедон“!
17 Август 2018, Петък
Автор: Силвия Горанова

"С триумфална победа за държавата приключи сагата „Какаов плаж“ и „Хедон“!" - това написа преди минути на страницата си във Фейсбук вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов. 

На 10 август РЗИ-Бургас, със съдействието на ОД на МВР в морския град, запечата заведенията „Какаов плаж“ на плаж Слънчев бряг – юг и „Хедон“ на плаж "Харманите" в Созопол, заради системни нарушения на Закона за защита от шума в околната среда.

"По повод на прекомерния медиен и политически интерес към тези чисто формални административни действия за спазване на законността, информирам заинтересованите и техните покровители, че нарушителите изпълниха законовите предписания на здравните органи и издадоха фирмени заповеди за прекратяване на озвучаването след 23,00 ч. на открити площи.

Днес, 17.08.2018, бургаският административен съд отхвърли единствената жалба срещу затварянето от РЗИ на едно от заведенията като лишено от основание. И така потвърди законността на действията на РЗИ и МВР.

По тези причини, заповедите за спиране на експлоатацията бяха отменени от началника на РЗИ Бургас д-р Паздеров и беше разрешена работата на обектите при стриктно спазване на закона. На нарушителите бяха наложени глоби в максималния размер, предвиден от закона!

Още веднъж беше демонстрирано, че законите в България са за всички и когато бъдат прилагани компетентно и последователно, резултатът е неизбежен", коментира Валери Симеонов.

Текстът му завършва така: 

"И нощта става време за почивка!
Нежна е нощта!"


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки