НФСБ: Да се разследват политическите и икономически мотиви зад атаката на къщата на Бранимир Ботев


НФСБ: Да се разследват политическите и икономически мотиви зад атаката на къщата на Бранимир Ботев
Снимка: Bulgaria ON AIR
17 Август 2018, Петък


Според бившия заместник-министър на туризма, нападението е заради критиките му към Николина Ангелкова

Автор: Десант

„Националният фронт за спасение на България" изразява възмущението си от атаката на маскирани лица срещу къщата и семейството на бившия заместник-министър на туризма Бранимир Ботев и смята, че неговите подозрения за мотивите на нападението са в значителна част обосновани.

Припомняме, че трима маскирани лица са атакували миналата нощ вилата му, която се намира в близост до резиденция Евксиноград. В къщата е била майка му и синът му. Именно той видял пръв нападателите и започнал да вика.

Автомобил, минаваш по пътя, осветил мутрите и те се изнесли на висока скорост. Според някои очевидци, ги е чакала кола, с която отпрашили в неизвестна посока.

Според Бранимир Ботев, нападението е заради критиките му към министъра на туризма Николина Ангелкова, които той отправи преди дни по телевизия „Bulgaria On Air" и които „Десант" цитира в публикацията „Бивш зам.-министър на туризма: Вече четири години Ангелкова прави безобразия".

По думите му, не е логично крадци да провеждат акция в 22 часа, когато е очевидно, че в къщата има хора, има хора и в съседните къщи. „Освен това, нападателите са екипирани с маски, качулки, ръкавици и пр. като за терористична атака. Освен това, съвсем наблизо е правителствената резиденция Евксиноград, където има постоянна охрана" - разсъждава Ботев. Той и семейството му са силно притеснени от случилото се.

В прессъобщението на НФСБ се изтъква, че през годините патриотичната формация е припознавала Бранимир Ботев като виден експерт по въпросите на туризма и е изразявала неведнъж одобрение към работата му като заместник-министър в три правителства (в т.ч. и на ГЕРБ).

„През последната повече от година той е и член на Съвета по туризма към политическия кабинет на вицепремиера Симеонов, където се е отличил с критичен поглед към работата на институциите и конструктивен подход в дискусиите" - изтъкват още от НФСБ.

Патриотите са категорични, че Ботев е от малкото експерти, които си позволяват да критикуват конструктивно и публично определени държавни политики в сферата на туризма. „Неведнъж той е изразявал съмнения, че забавянето на въвеждането на системата ЕСТИ води до над 5 милиарда загуба за републиканския бюджет, че процедурите за концесиониране на плажовете са непрозрачни, неефективни и водят до окупирането им от дружества, свързани с криминалния свят, че законодателната дейност на държавата в областта на туризма води до прекомерна регулация и излишна концентрация на власт, и т.н." - се казва още в прессъобщението на Националния фронт.

От патриотичната формация изкътват още: „Макар НФСБ да не споделя всички позиции на г-н Ботев, ние ценим неговия глас като ценен и нужен граждански и експертен коректив. Всеки опит да се заглуши този глас с цел осигуряване на комфорт на криминални групировки е атака не само срещу семейството на един българин и бивш държавен служител, но и показна наказателна акция срещу правовия ред в България и срещу професионалистите извън ансамбъла на клакьорите. Защото, „когато гласът на критиците и опозиционерите бъде отнет, държавата рано или късно се превръща в източник на репресия и терор за гражданите“ - обобщават от „Национален фронт за спасение на България".

От партията, чийто лидер е Валери Симеонов, призовават компетентните органи да разследват освен извършителите, така и евентуални политически и икономически мотиви зад атаката срещу семейството и къщата на Бранимир Ботев.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
нали така?
17.08.2018 14:54:08
0
0
Т.нар. туризъм, като уникална специфика, е проява на култура. Т.е. само истински частното, индивидуалното в българия, (но не престъпното, ограниченото и простото) и не по системите на зазубрени учебници, колективни тинк-танкове и визии. или други сведущи и промити мозъци... Може би и курортите в този или подобен им смисъл биха имали своето място, ниша ако останалата, първична и водеща във времето среда не беше опорочена от съветската епоха, петилетки...И чисто мас-медииното агресивно или фалшиво механично зомбиране.
1
милиционелски туризъм
17.08.2018 13:16:26
0
0
България има много тежко наследство от съветската епоха. Какъв туризъм, човек би казал? Това са пълни лъжи. С цялата изолация и умишлено разрушената културно-историческа карта, представа за страната - кой и как може да предлага туристическа оферта? Какви са тия изолирани "курорти"? нито може да се развие култура, нито стимул и възможности за нормална заетост. Милиционерски туризъм. Правете "реклама" и държава с милиционерски туризъм? нали така.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки