Ще разрушат до край срутилия се в Генуа мост убиец


Ще разрушат до край срутилия се в Генуа мост убиец
15 Август 2018, Сряда


Броят на жертвите от инцидента достигна 38

Автор: Десант

Частично срутилият се в Генуа мост „Моранди“ ще бъде напълно разрушен, съобщи заместник-министърът на инфраструктурата и транспорта на Италия Едуардо Рикси, предаде АНСА.

По думите му, цялото пътно съоръжение ще бъде разрушено, което неизменно ще доведе до сериозни последствия за автомобилното движение и до проблеми за жителите и превозвачите.

„Подобен мост не може да се срути от удар на мълния, нито пък от буря. Виновните [за инцидента] трябва да бъдат намерени“, категоричен е Рикси.


Мостът „Моранди" преди срутването

Припомняме, че  мостът „Моранди“ в Генуа, който е част от автомагистрала А10, се срути около 13 ч българско време на 14 август. Това стана по време на силна буря в района.

Според свидетели, причината за срутването е мълния, ударила една от колоните на виадукта. Експертът по мълниезащита инженер Радослав Калчев коментира обаче пред „Дарик", че е възможно мълния да срути мост, само ако той няма изправна защита, която трябва да е направена още при самото му изграждане.

Съоръжението е високо близо 100 метра и минава над жилищен квартал и жп линия. Под отломките му бяха затрупани хора. Повреден е и газопровод.

Броят на жертвите от инцидента достигна 38, съобщи телевизия РАИ-нюз-24. По данни на медията 9 от пострадалите, които бяха транспортирани в болница, се намират в тежко състояние. 10 души все още се водят за изчезнали. 

По повод трагичния инцидент българският министър-председател Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до италианския премиер Джузепе Конте.

„В този тежък за Италия момент, моля позволете ми да изразя моите най-искрени съболезнования на Вас и на приятелския италиански народ“, отбелязва Борисов, който увери италианския си колега в солидарността и подкрепата на България и пожелава бързо възстановяване на пострадалите и преодоляване на последствията.


В категории: Новини , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки