Търговският регистър продължава да не работи


Търговският регистър продължава да не работи
Снимката е илюстративна
14 Август 2018, Вторник


Вижте кога ще може да се правят справки за актуалното състояние на фирмите

Автор: Десант

„Временно е преустановен достъпът до Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, докато бъдат отстранени техническите причини, за които Агенцията по вписванията информира на 10 август. Министърът на правосъдието е уведомен и незабавно е сезирал прокуратурата, ДАНС и МВР. Приложен е авариен План за действие за възстановяване на пълната функционалност на регистъра".



Този текст е единственият, който може да се види на страницата на Търговския регистър.

В същото съобщение се казва, че за отстраняването на проблема незабавно са ангажирани и работят денонощно екипи на всички поддържащи фирми, IT експерти от Агенция по вписванията, както и от други държавни ведомства.

Но вписването на промени в търговски дружества и юридически лица все още е невъзможно, а това  засяга хиляди фирми у нас.

Работата му се възобновява поетапно, но справки за актуално състояние на фирмите ще могат да бъдат извършвани от сряда, 15 август, обявиха от Агенцията по вписванията. От там гарантират, че за времето на нарушаване на достъпа до регистрите възможност за злоупотреба с данните не съществува.

IT специалисти обаче изказват опасения пред някои медии, че има опасност да се изгуби известна част от информацията в регистъра. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки