69 болнични директори не са подали декларации за имущество и интереси в срок


69 болнични директори не са подали декларации за имущество и интереси в срок
11 Август 2018, Събота


Това показва справка на страницата на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество

Автор: Десант

69 болнични директори не са подали декларациите си за имущество и интереси в срок. Това показва справка на страницата на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.

В закона за това се предвижда глоба. Тя е на стойност от 1000 до 1500 лева при първо нарушение. Ако и догодина се направи същият пропуск, паричното наказание става от 2500 до 5000 лева.

От 2017-а вече и ръководителите на лечебните заведения трябва да подават годишни декларации за имущество и интереси. Такива отчети трябва да дават и президентът, премиерът, депутатите, министрите, управителят на Българската народна банка, членовете на Висшия съдебен съвет и много други.

От декларациите на болничните директори е видно, че най-богатият сред тях е професор Генчо Начев. Той е начело на „Света Екатерина”. Има банкови влогове за над 6 милиона лева, четири къщи с двор, четири апартамента , земеделски земи, три леки автомобила и участие в компанни с различна дейност, една от тях е ВЕЦ.

Доктор Дечо Дечев от около месец е управител на Националната здравноосигурително каса, но през 2017-та е подал декларация като директор на болница „Свети Иван Рилски”. Той има шест имота. Сред тях е къща с двор, мезонет в Гърция, апартамент и парцел. Банковите влогове на Дечо Дечев са общо 255 000 лева.

Почти толкова са и влоговете на директора на друга известна столична болница – „Света Анна”. Славчо Близнаков е декларирал пред властите, че има 262 671 лв. в банка, 2 апартамента, 3 ниви и два парцела.

Много по-малко имущество е декларирал, че има директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” – професор Асен Балтов. Според декларацията му той държи в банка около 177 000 лева, има два апартамента в София и Арапя.

Поглед към декларацията на директора на болницата във Враца пък показва, че той и съпругата му имат три апартамента в София, гараж, магазин и ателие – също в столицата. Не държи пари в банка, но има 60 000 лв. налични парични средства. Лечебното заведение, на което е начело Евгени Любенов е пред фалит, а държавата започна оздравителен план.
Източник: Нова ТВ


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки