Босия имал уличаващи записи за арестите в Бургас покрай скандала с автоинструктора


Босия имал уличаващи записи за арестите в Бургас покрай скандала с автоинструктора
10 Август 2018, Петък


Той щял да ги предостави на временната парламентарна комисия, разглеждаща нарушенията около издаването на шофьорски книжки


Провеждащият гладна стачка Николай Колев-Босия заяви, че ще представи уличаващи записи, свързани с арести на служители в агенция „Автомобилна администрация" в Бургас. Той оповести в ефира на Българското национално радио, че ще направи това пред временната парламентарна комисия, създадена заради неговия протест.

Припомняме, че в края на юли към Народното събрание бе сформирана временна комисия за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство.

Колев свърза твърденията си със случая с арестувания бургаски автоинструктор, който чрез фалшифициране на лични карти уреждал явявания на шофьорски изпити вместо курсисти.

„В момента за арестите в Бургас на хората от ДАИ, които съвсем лесничко пробиха т.нар. „непробиваема електронна система" на бялата стая - няма никакви записи, всичко е изтрито. И няма да мине, аз имам записи на всичко", заяви Босия пред БНТ.

62-годишият инструктор в бургаска частна школа за шофьорски книжки - Красимир Н., който беше задържан за схема, при която вместо курсисти са се явявали други хора, остава в ареста. Това реши Бургаския окръжен съд вчера, като мотивира решението си възможност обвиняемият да извърши друго престъпление или да повлияе на свидетели по делото.

Между 1000 лв. и 4000 лв. са плащали „клиентите" му, за да получат шофьорска книжка без да се явяват на изпити. Услугата поръчвали предимно гастарбайтери с финансови възможности, като мизата била определяна по преценка на инструктора.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Пенчо
10.08.2018 13:20:35
0
0
Когато България бе приета в ЕС , трябваше да приеме и законодателството, но парламента остави вратички за нарушения. Например , забранено е на служителите да искат документи издадени от орган в България, служителите са длъжни да си ги търсят сами за своите нужди под заплаха от глоба 5000-10000лева, но наказващия орган не подлежи на наказание, когато бездейства. Резултатът е корупция и безнаказаност, закона не работи.Войновски сега се сети да направи връзка между ДАИ и КАТ?Защо не го наказват?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки