Кои са алтернативните маршрути на пътя Бургас – Слънчев бряг


Кои са алтернативните маршрути на пътя Бургас – Слънчев бряг
Снимка: АПИ
10 Август 2018, Петък


Ако ги използват, шофьорите ще могат да избегнат натоварения трафик през летния сезон по това направление

Автор: Десант

Шофьорите, пътуващи по направлението Бургас – Слънчев бряг, могат да използват и алтернативните маршрути, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

През активния летен сезон поради натоварения трафик по път I-9 Бургас – Слънчев бряг шофьорите, пътуващи към Равда, Несебър, Слънчев бряг, Влас и Обзор могат да използват и алтернативните маршрути през Каблешково и Тънково.

За пътуващите по АМ „Тракия“ в посока Слънчев бряг алтернативният маршрут e: от пътен възел „Българово“ – с. Българово - пътно кръстовище с I-6 – пътно кръстовище с път III-6009 Миролюбово – Изворище – Каблешково – кръгово кръстовище с път I -9 Равда – Несебър – Слънчев бряг.

За пътуващите от Бургас към Слънчев бряг обходният маршрут е: от пътен възел „Бургас-Север“ – път III-906 Каблешково – пътно кръстовище с път III-9061 (Тънково) – път I-9 Слънчев бряг.

Движението по новата реконструирана 4-лентова отсечка Ахелой - Поморие и по обходния път на Ахелой се осъществява без ограничения. Заради интензивния трафик в пиковите часове са възможни затруднения на движението в района на Поморие, където предстои да започне изграждането на обходния път на града.

Строителството на отсечката се бави заради жалби при отчуждаването на имоти. С построяването на обхода транзитният трафик ще бъде изведен от населеното място и ще се осигури по-голяма бързина и безопасност при пътуването.

От Бургас към Созопол и останалите курорти по Южното Черноморие също се пътува без ограничения. На 24 юли завърши изграждането на пешеходния надлез при с. Атия по път II-99 Бургас – Царево. Осигурено е безконфликтното пресичане на пешеходците при кръстовището за с. Атия.

Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да карат със съобразена скорост, като не предприемат рисково изпреварване в участъците с интензивно движение, да следват указанията на контролните органи и да спазват стриктно пътната сигнализация.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки