Петимата от групата на Димитър Желязков остават зад решетките


Петимата от групата на Димитър Желязков остават зад решетките
09 Август 2018, Четвъртък


Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов и Йордан Въчев са обвинени в участие в престъпна група за палежи, рекет, побои и разпространение на наркотици

Автор: Десант

Специализираният съд остави в ареста петимата задържани от групата на Димитър Желязков - Митьо Очите, съобщава БГНЕС. 

По разпореждане на Митьо Очите човек от бандата му запалил игрална зала в "Слънчев бряг", като за изпълнението на задачата си Карен Ованесян получил 250 лв. Това стана ясно от признанията на самия Ованесян, цитирани в съдебната зала.

На заседанието в четвъртък се явиха четирима от задържаните - Иван Пишиев, Радослав Николов, Иван Найденов, Венцислав Христов. Петият, Йордан Въчев, е отказал да вземе участие в производството и се представлява от адвокат Димитър Марковски.

В събота Специализираният наказателен съд остави обвиняемите в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

След закритото съдебно заседание стана ясно, че разследването съдържа 34 тома доказателства, включително данни от специални разузнавателни средства.

И петимата са обвинени в участие в организирана престъпна група за палежи, рекет, побои, изнудване и разпространение на наркотици. За лидер на бандата е сочен Димитър Желязков.

Според прокуратурата всички те са изнудвали и наказвали с палежи конкурети, които не са били съгласни да плащат такса „спокойствие”.

При акцията в Бургаско, извършена на 2 август, бяха задържани общо 19 души, за които имаше данни, че са свързани с организираната престъпна група. Прокуратурата обаче поиска зад решетките да останат само петима от арестуваните.

От всички с обвинения в неизвестност е само общинският съветник от Несебър Пейо Янков, който се издирва с червена бюлетина.

Димитър Желязков е под стража в Турция и се очаква да бъде екстрадиран в България, за да бъде изправен пред съда.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки