От днес: Без окови при конвоирането на задържани лица


От днес: Без окови при конвоирането на задържани лица
09 Август 2018, Четвъртък


Повод за промяната на правила стана обществения отзвук по повод отвеждането на Десислава Иванчева до болница с пранги на ръцете и краката

Автор: Янко Крумов

Правилата за конвоиране на задържани лица са променени със заповед на началника на Главна дирекция "Изтърпяване на наказанията" Васил Миладинов. Поводът за това стана предизвикалият обществена реакция случай с отвеждането в болница на отстранения кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева с белезници на ръцете и краката.

Затова и Иванчева е напуснала болницата днес без белезници, каза Васил Миладинов на извънреден брифинг. Ето какво още каза той, едно към едно, без редакторска намеса:

"Пак с моя заповед има създадена комисия, която изготвя нови правила за конвоиране на лишените от свобода, които ще бъдат утвърдени от министъра на правосъдието. Тези правила, които са издадени навремето, те са свързани с различни бягства на лишени от свобода и за да няма, ако някой избяга – защо е избягал, ако не избяга – защо сме го водили така, затова са били издадени от колегите преди мен. В момента вече се променят, както и законът позволява – има оценка на риска на лишените от свобода и да се прецени как да бъдат конвоирани."


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки