Нова телевизия се извини за безумния „превод“ на думите на Столе Солбакен


Нова телевизия се извини за безумния „превод“ на думите на Столе Солбакен
09 Август 2018, Четвъртък


Треньорът на "Копенхаген" Столе Солбакен не е казвал „Вярвам, че тези слаби "армейци" ще ги премажем с 3:0 още тук в София“ Вижте каква е истината

Автор: Янко Крумов

Спортният отдел на NOVA отправя официално извинение към отбора, ръководството и привържениците на датския футболен клуб Копенхаген и на българския отбор ЦСКА по повод некоректния дублаж на изказването на старши треньора на ФК Копенхаген Столе Солбакен, излъчено на 8 август в централната спортна емисия.

По случая бе направена проверка и на замесените в изготвянето на репортажа лица ще бъде потърсена отговорност. В своята работа спортният отдел на NOVA спазва всички етични правила за достоверно и обективно отразяване на актуалните новини от света на спорта.


Това се казва в извинително писмо, публикувано на сайта на Нова ТВ. Повод за него станаха свободните и абсурдни съчинения, изстреляни в ефир в сряда вечерта. В спортната емисия на телевизията бе цитиран треньора на "Копенхаген" Столе Солбакен, който бил казал - „Вярвам, че тези слаби "армейци" ще ги премажем с 3:0 още тук в София и ни очаква протоколен реванш в Дания."

Тези думи предизвикаха бурни реакции сред привърженици на ЦСКА в сряда вечерта. Част от запалянковците обаче се усъмнили, че треньорът наистина е казал тези думи. Някои от тях се обърнали директно към "Копенхаген".

От датския клуб реагираха, като написаха в "Туитър", че това е лъжа.

"Изглежда, че местната "Нова телевизия" е решила да излъже за думите, които нашият мениджър е казал за ЦСКА на пресконференцията вчера. Можете да чуете действителните му думи в нашия подкаст", пишат от клуба.

На въпрос какви са шансовете на отбора му срещу ЦСКА Солбакен каза: "Имаме голямо уважение към този отбор, проучили сме го много и мисля, че мачът ще е равностоен и труден, както и предишният, когато бяхме тук ("Копенхаген" победи с 2:1 "Лудогорец" в София през февруари 2017 г.)".


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки