Привличат бизнесмена Бенчо Бенчев към наказателна отговорност


Привличат бизнесмена Бенчо Бенчев към наказателна отговорност
08 Август 2018, Сряда


Причината е укривателство на лице, извършило тежко умишлено престъпление

Автор: Янко Крумов

Под надзора на Районна прокуратура - Бургас се провежда разследване по досъдебно производство срещу бизнесмена и вече екс общински съветник от БСП Бенчо Бенчев за това, че в периода от 2 до 5 август той спомогнал на Димитър Желязков – Митьо Очите да се утрие в хотел в Истанбул.

За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 5 години, уточняват от Апелативна прокуратура.

Разследването на делото се провежда от следователи при Окръжен Следствен Отдел при ОП-Бургас, под надзора на екип от прокурори при РП-Бургас.

По случая се провеждат разпити на множество свидетели, включително и такива пред съдия, изготвени са международни следствени поръчки, с които са изискани официални документи от Турция и Гърция, изискани са справки от ГКПП, предприети са и други, относими към предмета на разследване, процесуални действия.

Днес (8 август) е извършено редовно призоваване от Окръжен Следствен Отдел при ОП-Бургас на Бенчо Бенчев за явяването му пред разследващия орган с цел привличането му към наказателна отговорност.

От Апелативна прокуратура не съобщават дали Бенчо Бенчев се е отзовал на призовката. По информация в медии, тиражирани от сина му Георги Бенчев, бизнесменът е приет за лечение в частна бургаска болница.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки