Започва птичият лов - как да избегнем инциденти и да бъде успешен


Започва птичият лов - как да избегнем инциденти и да бъде успешен
Снимката е илюстративна
08 Август 2018, Сряда


Ето какво припомнят от Изпълнителната агенция по горите за правилата при ловуването, дневната норма на отстрел и какво е забранено да използват ловците

Автор: Десант

Тази събота, 11 август, се открива ловът на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.

Птичият лов е атрактивен и много динамичен. Дневната норма за отстрел на един ловец е до 15 пъдпъдъка, а за всички останали: гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина - до 10 броя, припомнят от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ).

Ловуването се извършва само през деня – един час преди изгрева и един час след залеза на слънцето.

Задължително е издаването на писмено разрешение с датата, имената на ловците и на ръководителя на лова,  номерата на ловните билети и членските карти, начина и мястото на ловуване, вида и броя на разрешения за отстрел дивеч.

Забранено е използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици, на ловни хрътки, както и на други средства и методи, нормативно недопустими при ловуване.

2757 са новите ловци, успешно издържали изпитите за придобиване право на лов и които за първи път през тази година ще участват в ловните излети. Те са част от над 118-те хиляди ловци, притежаващи членски карти и заверили билетите си  за лов за 2018 г., изтъкват от ИАГ

За недопускане на инциденти и успешно провеждане на ловните излети, Изпълнителна агенция по горите призовава българските ловци стриктно да спазват разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча и правилника за неговото приложение, правилата за безопасност по време на лов, противопожарните правила за опазване и защита на горските територии.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки