22 джипа за сафари бяха спрени от движение след проверка на Автомобилна администрация


22 джипа за сафари бяха спрени от движение след проверка на Автомобилна администрация
08 Август 2018, Сряда


Регистрационните им номера са били свалени заради липса на необходимите лицензи за извършване на подобен вид дейност

Автор: Десант

Екипи на звеното „Фискален контрол“ Бургас на Националната агенция за приходите, на жандармерията и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ извършиха поредица от внезапни проверки на фирми, организиращи за чуждестранни туристи сафарита с джипове по Южното Черноморие и в планината Странджа.

Събрана бе информация за цялостното провеждане на мероприятията, начина на отчитане на приходите, изискани бяха и необходимите разрешителни документи за извършване на автомобилни превози.

От фискална страна проверката установи, че няма нарушения на данъчните закони и приходите се отчитат с фискални устройства. Всички шофьори представиха касови бележки за съответните дестинации. 

Екипите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ обаче установиха сериозни пропуски по Закона за автомобилните превози и главно липса на необходимите лицензи за извършване на подобен вид дейност. 22 джипа за сафари бяха спрени веднага от движение, а регистрационните им номера свалени.

Организирането на нерегламентирани превози на чуждестранни туристи, представяни като екскурзии, въпреки че фискалната дисциплина се спазва, е свързано с много други сериозни рискове, включително и за човешкия живот, затова този сегмент трябва да излезе изцяло на светло и към нарушителите законът се прилага с цялата му строгост, коментираха проверяващите.      

Лятната кампания на НАП по спазване на данъчното и осигурително законодателство продължава и през м. август с активни контролни действия по българското Черноморие.

Само в бургаски регион от началото на юли досега са извършени 2377 проверки, при които са установени 624 нарушения. В основната си част те са за неиздаване на касови бележки и за разлика в касовата наличност.

Данъчните наблюдават и всички търговски обекти, които през активния летен туристически сезон извършват смяна на собствениците. Контролните действия оказват сериозен дисциплиниращ ефект и играят съществена роля в изсветляването на туристическия сектор и отчитането на реалните обороти, коментираха от НАП-Бургас.

Освен съставените в област Бургас актове за извършването на нерегламентиран превоз на пътници без необходимите документи за тази дейност на общо 24 автомобила, 7 нарушители са установени и в област Варна.

Съгласно Закона за автомобилните превози предвидената санкция за това нарушение е 2000 лв. и спиране от движение на превозното средство за срок от 6 месеца.

Проверките за незаконни превози продължават по цялото Черноморие.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
ЪЪЪ?
09.08.2018 05:24:48
1
0
Какво сафари бе? Ако е лов - се казва лов и има съответните закони, разрешителни и туристите просто отиват на лов, със всичките екипировки, разрешителни и т.н. А не на море, пък хайде и на лов.... Кой знае за каква престъпност става въпрос, коли за сафари?
1
xxxxx
08.08.2018 18:32:17
1
0
Слънчев бряг гъмжи от нерегламентирани(НЕЗАКОННИ-ЧАСТНИ ЛИНЕЙКИ)тях кой ще ги контролира???!!!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки