С нови ателиета и модерни учебни зали ще посрещне първите си студенти филиалът на НХА в Бургас


С нови ателиета и модерни учебни зали ще посрещне първите си студенти филиалът на НХА в Бургас
Снимки: Община Бургас
08 Август 2018, Сряда


Всички обявени места за обучение във висшето училище са запълнени. Много от приетите в атрактивните специалности са руски граждани

Автор: Десант

С нови ателиета, модерни учебни зали и с подходяща творческа среда ще посрещне първите си студенти новоразкритият в Бургас филиал на Националната художествена академия, който е първи извън столицата.

Базата се намира на втория етаж в обновената пристанищна Магазия 1.В момента по проект на Община Бургас се извършва реконструкция и преустройство на помещенията, в които ще работят преподавателите и студентите. Там се обособяват отделни кабинети, в които ще се водят лекции и практически занятия по отделните специалности. Изграждат се необходимите електрически и вентилационни инсталации.Ремонтните дейности трябва да приключат до първата половина на септември.

Филиалът на НХА, който отваря врати в Бургас, се радва на голям интерес. След преминалите кандидатстудентски изпити, всички обявени места за обучение във висшето училище са запълнени.

Любопитен факт е, че доста от приетите студенти са руски граждани.

Едни от най-атрактивните специалности, които ще се изучават във филиала край морето, са: „Книга, илюстрация и печатна графика“, „Рекламен дизайн", „Мода" и „Арттерапия“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки