„Юнион Ивкони" и „Груп плюс" се обединяват в нова компания


„Юнион Ивкони" и „Груп плюс" се обединяват в нова компания
07 Август 2018, Вторник


Новосформираното дружество „Транспект" е пискало разрешение за концентрацията от Комисията за защита на конкуренцията. Вижте кой кой е в тази сделка

Автор: Десант

Новорегистрираната компания „Транспект" ще придобие двата най-големи обществени автобусни превозвача у нас – „Юнион Ивкони" и „Груп плюс". Дружеството е пискало разрешение за концентрацията от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Антимонополният орган трябва да извърши оценка как това обединяване ще се отрази на продуктово-географския пазар в страната.

От КЗК уточняват, че „Транспект" АД е новоучредено дружество и към момента не е извършвало търговска дейност. Регистрирано е в края на 2017 г. с уставен капитал от 50 000 лв. разпределен поравно между Георги Атанасов и Петър Господинов, показва справка в Търговския регистър.

Единият от собствениците на „Юнион Ивкони" Ивайло Константинов заявява пред „Медиапул", че в момента сделката е на етап „стиснахме си ръцете". Константинов потвърди, че и останалите съдружници в компанията продават дяловете си – Светлозар Любенов и „Синтетика", но отказва да даде повече подробности по сделката.

В Груп Плюс" ООД най-голям дял има Галя Топалова, която е и президент на компанията. Другите акционери са Зеки Байрам и Мюге Байрам. Групата оперира автобусите с марки „Етап-Адресс" и „Груп Плюс". Регистрираният капитал на дружеството е 2 млн. лв. Галя Топалова е и председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАПБ).

В последно време имаше няколко инцидента с автобуси на „Юнион Ивкони“, припомня „Медиапул". В края на октомври 2017 г. автобус се обърна на магистрала „Тракия", като при инцидента пострадаха 17 души. През пролетта на тази година отново на магистрла „Тракия“ автобус на компанията беше ударен от лека кола и се обърна, в резултат на което шестима пътници загинаха. В края на юли
автобус на „Юнион Ивкони“ пък закъса на магистрала във Франция.0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки