В Ахтопол започна Седмица на морето


В Ахтопол започна Седмица на морето
Снимка: Архив "Десант"
06 Август 2018, Понеделник


Със снимки от морското дъно, работилници за „морски спомени" и с още куп други мероприятия ще се забавляват тези дни жителите и гостите на най-южният ни морски град 

Автор: Десант

Презентации, работилници за деца и изложба на открито ще радват жителите и гостите на Ахтопол в рамките на тазгодишната Седмица на морето, която започна в най-южното морско градче и ще продължи до петък, 10 август.

Специално място в програмата заема отбелязването на 120 години от рождението на Калина Малина – авторка на първия български детски роман „Златно сърце“. По този повод в деня на Преображение от 17,00 ч. в ахтополското читалище „Христо Ботев“ ще бъде представена биографична презентация за живота и творчеството ѝ, а всички деца ще имат възможност да участват в образователна викторина.

Програмата на Седмица на морето в Ахтопол продължава с още много забавления за малчуганите – от вторник отварят врати творчески работилници за изработване на „морски спомени“ – подаръци за приятели и родители, направени собственоръчно със събрани от брега мидички и камъчета.

Всяко дете ще получи и задача – да научи и да рецитира стихче на представление в петък.

За всички малки участници в програмата и за всички пораснали деца е предвидена и театрална постановка – „По суша, въздух и море“ на гостуваща трупа от казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“. Представлението ще е в сряда от 19,00 ч.

На пристанищния кей на Ахтопол пък ще бъде представена фотографска изложба със снимки от морското дъно, любезно предоставени от организаторите на Diving Fest – фестивал за водолази и харпунджии.

Жителите и гостите на града ще могат да видят първа част от селекция подводни фотографии, правени в периода 2012-2015 и отличени в провеждащия се всяка година фотографски конкурс. Втората част на изложбата ще бъде представена на публиката през септември по време на тазгодишните есенни ахтополски празници – „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки