Още 28 незаконни цигански къщи ще бъдат съборени в Пловдив


Още 28 незаконни цигански къщи ще бъдат съборени в Пловдив
06 Август 2018, Понеделник


Премахването им е част от мащабните акции срещу незаконното строителство в ромските квартали 


28 незаконни къщи в центъра на Пловдив ще бъдат съборени от общината. Сградите, които са на територията на Аджисан махала, са издигнати върху улици и тротоари, съобщава БНТ. Премахването им е част от мащабните акции срещу незаконното строителство в ромските квартали в Пловдив.

Над 70 влезли в сила заповеди за премахване на незаконно строителство в Аджисан махала са издадени от кметството в район «Централен“. Предстои събарянето на част от къщите, сред които има и триетажни постройки, потвърди Георги Стаменов, кмет на район “Централен“ - Пловдив.

"Набелязаните за събаряне къщи се намират в района на улица "Плиска", "Струма", както и "Крумово". С премахването им ще можем да реализираме нормални тротоарни настилки, съответно и пътната част", уточнява кметът.

200 хиляди лева ще струва събарянето на незаконните постройки. Парите трябва да бъдат гласувани от Общинския съвет на Пловдив. Жителите на махалата реагират остро на плановете за събарянето на сградите.

На обитателите на незаконните сгради ще бъдат предложени временни жилища. Нуждаещите се могат да кандидатстват и за постоянен дом от фонда на община Пловдив.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки