Нов вид измама! Лъжливи ветеринари щели да вземат проби за чумата


Нов вид измама! Лъжливи ветеринари щели да вземат проби за чумата
Снимка: govedovad.com
06 Август 2018, Понеделник


Измамниците правят намеци пред фермерите, че дори да се констатира заболяване, щели да оправят нещата

Автор: Десант

За нов вид телефонна измама алармират от сайта „Говедовъд". По данни на медията, мошениците звънят на фермери и се представят за служители на месното представителство на Държавен фонд „Земеделие".

Те твърдят пред стопаните, че в стадо им може би има чума и затова ще пристигне екип ветеринари, които ще вземат проби от животните за изследване. 

На животновъда, попаднал в клопката на измамниците, се намеква да не се притеснява и че дори и да се констатира заболяването, всичко можело да се оправи по някакъв начин.

Именно това накарало подалият сигнала до редакцията фермер да се усъмни, че нещо не е наред и той се обадил на ветеринарския лекар за повече информация. Ветеринарят останал изненадан, защото не бил чувал, че болестта вече била констатирана и в района му. Той тутакси се обадил на свой по-висшестоящ колега и го попитал защо се налага вземането на кръвни проби. На което му било отговорено, че нито има заповед за вземане на проби, нито пък има заболяване в района.

От „Говедовъд" призовават всички фермери, ако получат подобно обаждане по телефона, веднага да известят личният си практикуващ лекар и да изискат от него да присъства на подобна „манипулации“.

Освен това, те не бива да допускат в стопанството си никакви външни лица, без да  се легитимират, като удостоверят самоличността си и длъжността, която заемат. И най-вече да покажат официален документ, с който са насочени да извършат необходимите ветеринарно-медицински действия в съответния животновъден  обект.

Случаят, за който става дума, се е разиграл на територията на Ямболски окръг, уточнява медията. 


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки