Задържаха организатор на престъпна схема за издаване на шофьорски книжки в Бургас


Задържаха организатор на престъпна схема за издаване на шофьорски книжки в Бургас
06 Август 2018, Понеделник


Автоинструкторът се казва Красимир Н. В продължение на месеци той използвал трети лица, за да се явяват вместо негови курсанти на теоретичните и практически изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория „В“

Автор: Десант

Престъпна схема за придобиване на свидетелства за правоуправление на МПС от курсанти, неявяващи се лично на изпити за правоспособност, са неутрализирали служители от сектор ”Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас, съобщават от пресцентъра на МВР.

Организатор на схемата е Красимир Н. от Бургас - инструктор с частна школа, който използвал трети лица, за да се явяват вместо негови курсанти на теоретичните и практически изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория „В“.

Констатирано е, че само за няколко месеца през 2018 г. инструкторът Красимир Н. организирал няколко човека, които се явявали вместо двама негови „курсанти”, обучавани по данни от „Автомобилна администрация” в неговата частна школа.

Установени и задържани са лица, явявали се вместо курсантите на организатора на схемата, както и лицата, поръчали на Красимир Н. въпросната „услуга”.

Неутрализирането на престъпната схема е осъществено след няколкомесечно наблюдение от страна на полицейските служители след проведена специализирана полицейска операция, организирана от сектор ”Икономическа полиция” при ОДМВР - Бургас и обхващаща територията на няколко областни дирекции (Бургас, Стара Загора, Шумен и Сливен).

При нея организатора на схемата – Красимир Н. е задържан, извършено е претърсване на жилището му и ползвания от него автомобил – „Ауди”, с бургаска регистрация.

Установено е, че явяването на фалшивите курсанти е организирано, чрез използването на фалшиви лични карти, в които са посочени реалните данни на лицата, желаещи да придобият свидетелство за правоуправление, но с подменени снимка на третите лица, които се явяват вместо тях.

Организаторът на схемата е задържан за 72 часа с постановление на Районна прокуратура – Бургас. След изтичането им в петъчния ден Бургаския районен съд наложил на Красимир Н. мярка „постоянно задържане под стража” по искане на Бургаска районна прокуратура.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки