Инжекция за тен - летен хит срещу стотачка


Инжекция за тен - летен хит срещу стотачка
03 Август 2018, Петък


Безопасно ли е това обаче

Автор: Десант

Нова мода по родните плажове набира популярност. Макар да е известна от две-три години, това лято, когато слънцето често е скрито зад облаци и удавено в превалявания, сега тя набира хитова скорост.  Става въпрос за сдобиване с шоколадов тен без да се излагаш на ултравиолетово лъчение - само с инжекция срещу 100 лева. Процедурата се прави на няколко пъти, а препаратът се продава съвсем свободно като царевицата на плажа, пише Moreto.net.

Нарича се „Меланотан 2" и е тестов. Само с няколко боцвания с него желаещите могат да се върнат от почивката си с бронзов загар и дори притеснително почернели, въпреки надвисналите облаци и прогнозите за лошо време, отбелязва варненската медия. 

Инжекциите се поставят директно на плажа след дискретно завиване с кърпата, при което дилърът на тен инжектира на няколко места в тялото субстанцията. Инжектирането се извършва с модерна спринцовка, подобна на тази, с която диабетиците си измерват кръвната захар.

Търговците, разбира се, се представят за лекари, въпреки че не са такива. Парите пък им се броят предварително.

„Меланотан 2" е синтетична версия на α-меланоцит стимулиращ хормон, който е създаден, синтезиран и разработен в университета в Аризона.

В интернет един флакон с него се продава между 87 и 89 лева. 

Трябва да се знае обаче, че освен осигуряването на впечатляваща дермална пигментация, употребата на препарата има и странични ефекти - тъй като „Меланотан 2"  повишава либидото, може да се появят спонтанни ерекции! Възможно е той да предизвика също и главоболие, световъртеж или зачервяване на лицето.

През 2015 г. в предаване по Българската национална телевизия дерматологът д-р Петьо Берзоев предупреди, че такова лекарство никога не е било одобрявано за третиране на каквото и да е било, и че от 2011 г. насам в медицинската литература се множат описаните случаи на асоцииран рак на кожата - т. нар. меланом, с приложение на „Меланотан 2".

„Няма безопасен тен" - категоричен е дерматологът.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки