19 700 евро и 2 500 британски лири задържаха митничари в Малко Търново


19 700 евро и 2 500 британски лири задържаха митничари в Малко Търново
03 Август 2018, Петък


Притежателят на недекларираната валута е румънски гражданин, който пътувал от Турция за Румъния през България

Автор: Янко Крумов

Недекларирана валута с левовата равностойност на 44 016 лева задържаха митническите служители на Митнически пункт Малко Търново. На 20 юли на българския пункт пристига лек автомобил „Шкода Октавия" с румънска регистрация на път от Румъния през България за Турция.

Водачът на автомобила, който пътувал със семейството си, румънски граждани, заявили, че не пренасят нищо подлежащо на деклариране, включително и валута.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина, под предната дясна седалка, са открити  пачки с еврови  бакноти в различни купюри, както и пачки с британски лири, увити в найлонов плик.

Открити са  общо 19 700 евро и 2 500 британски лири. В хода на проверката е установено, че валутата е на шофьора на автомобила, на който е съставен акт по Валутния закон. Работата по случая продължава.

От Митница Бургас напомнят, че според Регламент (ЕС) 1889/2005 и Валутния закон над 10 000 евро следва да се декларират при преминаване на външна граница, каквато е границата между Турция и България.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки