Полицаят, нападнат в циганската махала: Удариха ме по главата с юмрук, опитаха се да ни смачкат с кола


Полицаят, нападнат в циганската махала: Удариха ме по главата с юмрук, опитаха се да ни смачкат с кола
Снимка: Топ Вести
03 Август 2018, Петък


Посрещнаха ни доста агресивно, с доста арогантно поведение, с псувни, разказва Димитър Кючуков

Автор: Десант

Втори ден квартал "Република" в Хасково е под полицейска обсада, след като в сряда вечерта група роми се нахвърли с брадви и колове срещу служители на реда. Патрулът отишът по сигнал, че семейството на мъж е отнело детето на жена и я заплашва с насилие.

"Посрещнаха ни доста агресивно, с доста арогантно поведение, с псувни. Впоследствие пристигнаха коли с още хора. Събраха се 20 души. Единият от ромите посегна да изблъска мой колега", разказа пред Нова ТВ полицаят Димитър Кючуков, пострадал при атаката.

При опит да арестуват агресивните граждани, той получава удар по главата с юмрук. Това принудило него и колегите му да стрелят във въздуха.

"Тогава част от ромите се качиха в колите и тръгвайки с мръсна газ, се опитаха да ни смачкат, като ние останахме между техния и патрулния автомобил. В последния момент спряха и тръгнаха да бягат в друга посока", поясни той.

"Кварталът се характеризира с доста голям процент на престъпност. Има употреба и продажба на наркотици, кражби", коментира Иван Расково, началник на РПУ Хасково. В същото време обаче той поясни, че в този случай агресорите не били жители на квартала.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки