В Пловдивска област остава в сила бедственото положение


В Пловдивска област остава в сила бедственото положение
03 Август 2018, Петък


Причината е активизиралите се свлачища в Родопите, както и скъсаната дига на река Чая край Катуница и Ягодово


Остава в сила бедственото положение в Пловдивска област, обявено вчера, заради активизиралите се свлачища в Родопите, както и заради скъсаната дига на река Чая край Катуница и Ягодово.

И днес ще продължи работата на аварийните екипи в района на малкото родопско село Добралък, където пороите отнесоха участъци от пътя, а по трасето имаше и свлачища. От снощи е осигурена проходимост само при спешни случаи, каза кметът на община Куклен Мария Белчева. Няма бедстващи хора.

Ще продължи и укрепването на дигата на река Чая край Катуница, където посеви и насаждения останаха под вода, а земеделски производители излязоха на протест с настояване отговорните институции да предприемат адекватни мерки.

Кметът на община Садово Димитър Здравков смята, че от Напоителни системи действат аварийно.

"Самият факт, че един никакъв дъжд пак доведе до това, че са залети стотици декари земя, показва, че не са свършени работите както трябва, но и тях ги разбирам, те не им дават пари".

От Областното пътно управление съобщиха, че през изминалата нощ не е имало проблеми по направлението Асеновград – Смолян, където вчера имаше свлачище. Пътят е проходим.
В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки