7-годишно момиченце е с опасни изгаряния след тежък инцидент в с. Змейово


7-годишно момиченце е с опасни изгаряния след тежък инцидент в с. Змейово
02 Август 2018, Четвъртък


Детето паднало от електрически стълб в селото, до момента още няма яснота какво е правило там

Автор: Янко Крумов

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за възникнал инцидент със 7-годишно дете в село Змейово, община Стара Загора, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

До момента е установено, че на 30 юни, около 14,00 часа, момиченцето се е изкачило по метален електрически стълб за високо напрежение. Точно преди да достигне до върха на съоръжението, се е образувала волтова дъга, която при контакт с тялото на детето му е нанесла телесни увреждания.

В резултат на токовия удар момичето е паднало от електрическия стълб на земята.

Пострадалата незабавно е била транспортирана за оказване на спешна медицинска помощ в ЦСМП – Стара Загора, с тежки изгаряния, травми от падането и опасност за живота.

След извършването на първоначалните медицински манипулации, насочени към преодоляване на непосредствената опасност за живота, момичето е било транспортирано до Клиника по изгаряния в Пловдив, където и към момента продължава лечението му.

От момента на извършване на деянието се провеждат необходимите процесуално-следствени действия, насочени към изясняване  и установяване на всички  факти и обстоятелства по случая.

Припомняме, че това е втори подобен случай в рамките на два дни на територията на област Стара Загора. На 1 август 13-годишно момче постара също тежко като падна от товарен вагон в района на жп-гарата в града под липите. 




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки