Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев: Изтървахме за минута Димитър Желязков-Очите


Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев: Изтървахме за минута Димитър Желязков-Очите
02 Август 2018, Четвъртък


Задържани са общо 19 души от обкръжението на силовия бос от Несебър, но обвинения срещу тях още няма повдигнати

Автор: Светлана Николова

Шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев лично дойде до Бургас, за да каже, че главният човек, заради когото бе организирана „тайната“ акция на ГДБОП днес – Димитър Желязков-Очите, е „изпуснат“. Срещу силовия бос от Несебър има издадена заповед за задържане, която по (не)обясними причини не е реализирана.

Оказа се, че предварителната информация за ареста на Димитър Желязков е доста пресилена. В момента той е обявен за общодържавно издирване.

Зад решетките в следствения арест са прибрани 19 души от хората на Очите. Според Гешев обаче все още не е ясно на кого какво обвинение ще бъде повдигнато.

Шумната, но със съмнителен резултат, операция на полицията е срещу организирана престъпна група, която се занимава с палежи, рекет, побой, разпространение на наркотици.

Въпреки пазената в тайна акция на ГДБОП и специализираната прокуратура, подготвяна от месеци, Димитър Желязков очевидно се е оказал предупреден, че срещу него се подготвя удар от страна на МВР.

Ден, преди качулките да атакуват местонахождението на посочените за арест лица – след продължителното им проследяване се оказало, че Желязков се измъкнал в последната минута, напускайки границата ни в посока Турция.

Много е възможно дълго подготвената операция на ГДБОП да се окаже крайно неплодоносна, защото не са намерени и основания, към момента, за задържане под стража и на друг верен авер на Очите – Никола Маринов, по прякор Магарето.


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Стефан Стоянов
03.08.2018 04:35:56
9
0
Аз пък съм сигурен, че сте го пуснали умишлено и сега хвърляте прах в очите ни. Национални кретени и мошеници сте вие ! Как, ми обяснете, през Живково време никой не се измъкваше на милицията, пък днес вие все ги "изпускате" ?!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки